Loading...

«Η Τρικυμία» του Ουίλιαμ Σέξπιρ από τον Όμιλο Ελληνικού Θεάτρου του Κολλεγίου Ανατόλια

 

Θεσσαλονίκη, 4 Φεβρουαρίου 2015

«Η Τρικυμία» του Ουίλιαμ Σέξπιρ

από τον Όμιλο Ελληνικού Θεάτρου του Κολλεγίου Ανατόλια

Έναρξη παραστάσεων: 6 Φεβρουαρίου 2015

 

Ο Όμιλος Ελληνικού Θεάτρου του Κολλεγίου Ανατόλια παρουσιάζει το έργο «Τρικυμία» από τις 6 Φεβρουαρίου 2015 και για έξι παραστάσεις στο Θέατρο Παππάς του σχολείου.

Τέρατα, πνεύματα και ξωτικά, μαγεία και ίντριγκες, μια ιστορία αγάπης με αίσιο τέλος και το λεπτό μα και πικρό χιούμορ του Ουίλιαμ Σέξπιρ πρωταγωνιστούν στο ωριμότερο έργο του μεγάλου άγγλου θεατρικού συγγραφέα. Ο Πρόσπερος, δούκας του Μιλάνου, άνθρωπος με υπερφυσικές ικανότητες και, σύμφωνα με τους εγκυρότερους μελετητές, το alter ego του κορυφαίου άγγλου δραματουργού, καταλήγει με την κόρη του, Μιράντα, σε ένα φανταστικό ερημονήσι. Συντροφιά του ο αινιγματικός όσο και υπέροχος Άριελ και ο αποτρόπαιος μα και αδικημένος Κάλιμπαν. Τι θα γίνει όταν σ’ αυτήν την περίεργη μείξη ουτοπίας και δυστοπίας καταφτάσουν ένας πικραμένος πρίγκιπας, ένας αδύναμος ηγεμόνας με τον πονετικό ακόλουθό του, συνωμότες άρχοντες αλλά και ένα παράδοξο δίδυμο, αποτελούμενο από έναν μπεκρή αρχιυπηρέτη και έναν γελωτοποιό, πάντοτε γελοίο όσο και σοφό;

Στη φετινή παραγωγή, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Holly Marshall, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι, συμμετέχουν περισσότεροι από εξήντα μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου Ανατόλια.

Τα έσοδα της παράστασης της 13ης Φεβρουαρίου, θα διατεθούν στο ΚΕ.ΠΕ.Π «Άγιος Δημήτριος».

 

Σκηνοθεσία – οργάνωση παραγωγής: Λάζαρος-Αλέξανδρος Θεοδωρακόπουλος, Ήβη Καζαντζή, Θανάσης Φωτιάδης

Χορογραφίες: Ιωάννα Παλαμήδους

Σκηνογραφία: Χριστίνα Δουρή, Φένια Κουλούση

Ζωγραφικός πίνακας μακέτας της αφίσας: Απόστολος Κοτούλας

 

Ημερομηνίες παραστάσεων: 6, 7, 8, 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2015

Ώρα έναρξης: 20:30

Χώρος παραστάσεων: Θέατρο Παππάς Κολλεγίου Ανατόλια

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Γραφείο Εξωσχολικών Δραστηριοτήτων του Κολλεγίου Ανατόλια 2310 398 373 (08:00 - 15:20)

 
 
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς.

Share